Maatwerk Chiptuning/ECOtuning

Chiptuning in combinatie met maatwerk wordt u bij veel bedrijven beloofd.
Toch verschilt de werkwijze per bedrijf enorm. Kies daarom voor betrouwbaarheid en ervaring! Wij garanderen u de best mogelijke werkwijze met gratis uitgebreide diagnose voor -en achteraf. Onderstaand een korte omschrijving om alvast een indruk te geven.
De automotor wordt aangestuurd door een computer/ECU waarvan we de software middels chiptuning optimaal afstellen. Alleen door een individuele afstelling per motor, vakkennis en ervaring is kwaliteit te garanderen. Of het nu gaat om Volkswagen, Audi, BMW, Opel enz. voor nagegoeg iedere auto hebben wij maatwerkoplossingen
Waarom doet de fabrikant dit niet zelf?
Een logische vraag waarbij het antwoord eigenlijk net zo logisch is. Een fabrikant zet een auto wereldwijd in de markt. Dit betekent dat een auto onder alle omstandigheden, ook wanneer olie -en brandstofkwaliteit als ook het onderhoudsniveau ver beneden peil zijn, moet blijven functioneren. De fabrikant kiest dus voor een compromis en heeft een forse veiligheidsmarge ingebouwd. Gezien de olie -en brandstofkwaliteit en het hoge niveau van onderhoud in vrijwel heel Europa kunnen we binnen deze veiligheidsmarge te werk gaan. Daarnaast komt het ook voor dat een fabrikant hetzelfde type auto met verschillende varianten vermogen in de markt wil zetten. Aandrijflijn en motor zijn dan weleens exact gelijk en is uitsluitend verschil gemaakt in de data van het motor-managementsysteem. Wellicht ten overvloede maar zoals al eerder op de site genoemd betekent het niet dat men lukraak wijzigingen kan aanbrengen in de software van de fabrikant. Chiptuning is een specialisme waarbij ervaring, vakkennis en hoogwaardige apparatuur sleutelwoorden zijn. Verdiep u in chiptuning alvorens dit te laten uitvoeren en kies voor een betrouwbare partner. Dit is van essentieel belang wilt u langdurig plezier beleven aan de vele voordelen die chiptuning u bieden.
Kennis en techniek zijn in eigen bedrijf aanwezig met als gevolg mooie referenties en tevreden klanten.
Voordat we chiptuning uitvoeren wordt er uitgebreid diagnose gesteld en door live-data metingen bekijken we de originele prestaties van het voertuig. Op basis van deze metingen als de originele voertuigdata gaan we per toerental en per gaspedaalstand de meest ideale afstelling realiseren. Niet alleen door turbodruk omhoog te schroeven, maar door alle van invloed zijnde facetten optimaal af te regelen. Na het programmeren van gemodificeerde data zullen we wederom live-data meten en daarmee de prestaties na chiptuning. Ook gaan we samen met u de verschillen in praktijk bekijken en beoordelen. Mede door bovenstaande werkwijze mogen we ons huistuner noemen van menig officieel merkdealer. Daarbij leveren we dagelijks voor ons landelijke dealernetwerk alle tuningssoftware.
Informeert u voor referenties gerust bij ons!

Eco-Tuning is specifiek gericht op brandstofbesparing
Door een softwarematig perfecte afstelling en een verbetert vermogensverloop zijn prachtige resultaten haalbaar. Onder ideale omstandigheden is meer dan 15% haalbaar, maar als richtlijn houden we een percentage van 5-8% aan.
Voor wagenparken, zie ook zakelijke diensten, voeren we geregeld eco-tuning uit. U kunt zich voorstellen dat wagenparkbeheerders, transport en vervoersbedrijven etc. gebaat zijn bij een lager verbruik van hun bedrijfswagens, taxi's, bedrijfsbussen of trucks. Zelfs voor kraan -en graafmachines kunnen we iets betekenen. Ook hier geldt weer dat maatwerk noodzakelijk is zoals u al heeft kunnen lezen bij reguliere chiptuning.
Bedrijven houden verbruik/ brandstofkosten nauwlettend in de gaten zodat in praktijk exact de verschillen gemeten kunnen worden. Daarbij is brandstof vaak een forse kostenpost. Dit is de reden dat we eco-tuning veelal business-to-business uitvoeren. Toch kan besparing ook particulier interessant zijn.
Camperaars, caravanrijders en/of bestuurders die veel (zakelijke) kilometers maken zijn vaak ook geinteresseerd in een lager verbruik. In combinatie met een mooier vermogensverloop zeker de moeite waard om eens te informeren naar een reeel beeld van de mogelijkheden.